01.01.1970

Ve středu 31. května jsme s naší mateřskou školkou Sofií navštívili oblíbené divadlo Minor. Tentokrát šlo o představení pantomimy „Koukej, svět“.

Už samotná cesta Prahou je pro nás takové menší dobrodružství, kdy zdokonalujeme své dovednosti například jízdou po eskalátorech.

Po svačince v předsálí jsme byli uvedeni do malého sálu. Na pódiu už byly připraveny rekvizity – opravdu velké bílé krychle a kvádry. Děti v úplném tichu očekávaly, co se bude dít.

Po chvilce tmy se na pódiu rozsvítila barevná světla a po zemi se začaly pohybovat, za smíchu dětí, dvě krychle. Postupně se objevili tři mimové, kteří byli oblečení do bílých kombinéz. Vydávali vtipné zvuky a hbitě běhali a skákali po pódiu. Začal se odvíjet příběh života na Zemi. Viděli jsme slunce nebo měsíc, vítr, velký mrak, ze kterého pršela voda. Na rukách mimů vykvetly květiny a jeden z herců se proměnil dokonce ve velký kaktus, který pobíhal mezi sedadly.

Pak se herci začali proměňovat v různá zvířátka. Nakonec se mimové představili jako zamilovaná dívka a chlapec, kteří se stanou rodiči a spolu mají miminko. To už po pódiu létaly hračky, dudlíky a křupky.

Bylo to opravdu krásné a vtipné představení, při kterém mimové podali výborný herecký výkon. Děti se smály a skvěle se bavily, a také za to herce odměnily velkým potleskem.